Afvallen en stoppen met roken

Vonk Natuurlijk Afvallen

Afvallen en stoppen met roken

Stoppen met roken en afvallen met behulp van oor acupunctuur.

Auriculo Therapie of ooracupunctuur is zeker niet iets van de laatste jaren.
Auricolo Therapie is ruim een halve eeuw geleden ontwikkeld door Paul Nogier een Franse huisarts en niet zoals veel mensen denken in China.

Een aantal mensen op zijn spreekuur hadden kleine littekens op hun oren. Toen hij hiernaar vroeg vertelde zijn patiënten dat daar hun ischias door was genezen.

Iemand in de buurt maakte een spijker roodgloeiend en prikte hiermee op die plek en de pijn verdween. Dr. Nogier ging zich hier verder in verdiepen. Eerst met een gloeiende spijker, daarna met gewone naalden en toen de beter te hanteren acupunctuurnaalden.
Verhitten was niet nodig prikken met koude naalden bleek net zo effectief te zijn.

Paul Nogier had vooral veel succes bij moeilijke kwalen als migraine, zenuwpijnen, allergieën en verslavingen. Vooral bij migraine was zijn methode overduidelijk een schot in de roos. Wie last van schele hoofdpijn heeft, weet maar al te goed, hoe ellendig deze kwaal kan zijn. De pijn is overweldigend, misselijk makend, alle activiteit verlammend. Je kunt licht noch geluid verdragen.
De ooracupunctuur begon zijn opmars in Duitsland.
Men sprak daar trouwens liever van auriculo therapie - Auricula is latijn voor oor.

Tijdens de Auriculo Therapie ter ondersteuning om te stoppen met roken worden er een aantal acupunctuurnaaldjes, de zogenaamde verblijfsnaaldjes, in de oren geprikt.
Voordat u bij ons komt zorgt u ervoor dat u twee uur voor de behandelafspraak niet meer gerookt heeft, anders zit er namelijk te veel nicotine in uw systeem.
De verblijfsnaaldjes blijven twee weken in de oren zitten.
Na twee weken komt u bij ons terug voor het plaatsen van twee extra verblijfsnaaldjes om het hongergevoel te verminderen.

Het aantal mensen met overgewicht neemt in Nederland sterk toe met alle gezondheidsrisico's van dien. Alle diëten hebben hetzelfde gemeen en dat is dat ze tijdelijk werken en dat er na verloop van tijd mee gestopt wordt omdat het niet is vol te houden.
Op een verantwoorde wijze afvallen is mogelijk met behulp van Auriculo Therapie en Zonder Extra Dieet.

Tijdens de Auriculo Therapie, ter ondersteuning van gewichtverlies, worden er een aantal acupunctuurnaaldjes, de zogenaamde verblijfsnaaldjes, in de oren geprikt.
De verblijfsnaaldjes blijven gemiddeld drie weken in de oren zitten.
Na vier weken komt u bij ons terug voor een vervolgbehandeling. Gemiddeld valt u zonder extra dieet 2,5 tot 3 kg per maand af.